Backcountry (Blackfoot Trail)

Een kleine, onafhankelijke productie in het survival-horror-genre, die zonder veel succes op diverse horrorfestivals werd gepresenteerd, maar uiteindelijk toch nog een succes werd nadat de film door enkele invloedrijke critici positief was besproken.

Het uitgangspunt klinkt overbekend: een jongeman genaamd Alex nodigt zijn vriendin Jenn uit voor een survivaltocht in de uitgestrekte bosgebieden van Canada. Naar eigen zeggen is hij een ervaren tracker, maar al snel blijkt dat hij op dat punt van toeten noch blazen weet. Het tweetal raakt hopeloos verdwaald, komt zonder water te zitten en doet dan ook nog een huiveringwekkende ontdekking: sporen wijzen er op dat ze het jachtgebied van een zwarte beer hebben betreden ...

Wat maakt Backcountry zo bijzonder? De meeste films in dit genre moeten het hebben van veel bloed en afgerukte ledematen, Backcountry valt juist op door suggestieve spanning en een zorgvuldige opbouw. Net als het tweetal weten we dat de beer in de buurt moet zijn, maar we weten nooit wanneer hij zal aanvallen. Sommige nachtscènes met het tweetal in de tent en de beer die om de tent heen sluipt, zijn zo spannend dat je als kijker onbewust je adem inhoudt.

Dit is een prima horrorfilm, maar er zijn wel een paar tekortkomingen. In de oorspronkelijke opzet zou dit een kortfilm worden, maar uiteindelijk werd besloten om de zaak op te rekken tot speelfilmlengte. Het resultaat is dat het allemaal nèt iets te lang duurt. Het slotgedeelte (nà de aanval van de beer) stelt bovendien licht teleur. 

Bijzonderheid:

Backcountry is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar scenarist en regisseur Adam MacDonald bracht nogal wat veranderingen aan, en dat werd hem door familieleden van sommige betrokkenen niet  in dank afgenomen. Met name het personage  Alex komt er slecht vanaf: in de film wordt hij afgeschilderd als een brokkenpiloot en huilebalk, in werkelijkheid werd hij voor zijn heldenmoed gedecoreerd omdat hij de beer met een zakmes te lijf ging 
FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 7 8 6 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Halloween (horror : 8)
- Jaws (horror / fantasy : 7.5)
- Black Christmas (1974) (horror : 7.5)
- When a Stranger Calls (horror / thriller : 7.5)
- Sisters (horror / thriller : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie horror eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Backcountry (Blackfoot Trail)
Backcountry (Blackfoot Trail)
The Perks of Being a Wallflower:
liuy54321...
:
Dat je klaarblijkelijk niets van de film hebt begrepen, kan de beste overko...
Valerian and the City of a Thousand Planets:
Moet je zelf weten. Zie maar wat je het beste vindt. Als de besprekingen mi...
The Boy in the Striped Pyjamas:
ik vind het echt leuk dat er zulke films zijn. vooral het einde is super le...
Kruistocht in Spijkerbroek (Crusade in Jeans):
Tv ...
Fury:
ik kan hier echt van genieten , super gezellig...
Red Sparrow:
moet je doen. is gewoon een prima film dit....
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Specials die ermee te maken hebben:

Dieren horror
Subgenre

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht