Flesh+Blood

Italië begin zestiende eeuw. Een groep huurlingen onder leiding van Martin heeft een stad veroverd, maar wordt vervolgens genaaid door hun opdrachtgever. Ze besluiten het land onveilig te maken en nemen hun intrek in een kasteel. Bij toeval ontvoeren ze Agnes, die de verloofde van de zoon van juistgenoemde stad blijkt te zijn. Haar aanstaande man laat hier uiteraard geen gras over groeien en belegert het kasteel. Hij krijgt hier echter meer weerstand dan waarop hij had gerekend. 

In Nederland onstonds er steeds meer controverse rond Paul Verhoevens producties waardoor de beste man besloot zijn geboorteland te verlaten. Hij kreeg zijn Nederlandse rolprenten immers niet meer gefinancierd. Flesh+Blood is zijn eerste Engelstalige film, maar werd nog in Europa geschoten met een internationale cast. Bij release was deze film echter ook geen direct succes, waardoor Verhoeven hierna besloot naar Amerika te verkassen. Veel later zou Flesh+Blood alsnog waardering krijgen en heeft de film inmiddels een cultstatus. 

De titel doet de film overigens veel eer aan. Vlees (in de vorm van vrouwen) en bloed (goeddeels van mannen) staan immers centraal. Wat dat betreft kun je duidelijk zien dat Verhoeven op de regiestoel heeft gezeten. Bovendien zit daarin mijns inziens de kracht van deze film, die het niet moet hebben van zijn subtiliteit, maar van zijn redelijk brute weergave van de Middeleeuwen. Daarbij wordt op zijn tijd een komische noot ook niet geschuwd. Verhaaltechnisch wordt er echter vrij weinig geboden aan de kijker en ook het acteerwerk is niet overtuigend. Ik heb dan ook wat gemende gevoelens bij Flesh+Blood; een film die ik me waarschijnlijk niet lang zal herinneren.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 7 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (fantasy : 9)
- Being John Malkovich (fantasy : 8.5)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (fantasy : 8)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (fantasy : 8)
- Watchmen (fantasy / actie : 7.5)


Hoe beoordeelt Boobema categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?Flesh+Blood
Flesh+Blood
Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google

Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand