Hanna

In de eerste twintig minuten zien we hoe een vader zijn jonge dochter in het hoge noorden van Finland onderwerpt aan een zware fysieke en mentale training om van haar de perfecte moordmachine te maken. Wat de reden is voor dit vreemde gedrag van vader en dochter, wordt pas gaandeweg de film duidelijk, nadat de training is afgerond en vader en dochter hun schuilplaats hebben verlaten. Er wordt een signaal verzonden dat wordt opgevangen door een vrouwelijke medewerker van de CIA, die blijkbaar meer weet over het tweetal en het meisje direct laat oppakken. Maar dan wordt duidelijk dat het signaal een val was …

Hanna

Het is een ware verademing om eens een aktiefilm te zien waarin de hoofdrol niet wordt gespeeld door een opgeblazen krachtpatser, maar door een zestienjarige, bleekneuzige actrice, vooral indien zij luistert naar de naam Saoirse Ronan, wellicht de meest getaleerde jonge acrtice van het moment. Ze is amper twee turfjes hoog, ziet er uit alsof ze haar eerste zoen nog moet krijgen, maar in Hanna springt, slaat, schopt en schiet ze alsof ze werkelijk de meest perfecte moordmachine ter wereld is. In de film doen twee andere bekende namen mee, Eric Bana (als haar vader) en Cate Blanchett (als de CIA-agente), maar geen van beiden krijgt veel kans om er wat van te maken, het is alles Saoirse wat de klok slaat.

Het script is een beetje aan de vage kant, maar het zit wel slim in elkaar. We komen aan de weet dat het meisje als baby deel uitmaakte van een speciaal programma, waarbij fiks werd geknoeid met haar DNA om haar sterker te maken. Het verhaal doet denken aan een kruising van Stephen King en Robert Ludlum, terwijl de vormgeving soms iets wegheeft van de Bondfilms met Daniel Craig. Het ziet er allemaal prachtig uit, sommige aktiescènes zijn verbluffend, maar uiteindelijk is het verhaal toch te mager om de spanning er steeds in te houden. Met name de tweede helft van de film telt daarom wat dode momenten.

Hanna is een film voor wie stijl belangrijker vindt dan inhoud, en eigenlijk is Saoirse Ronan te goed voor dit soort producties (en dat geldt wellicht ook voor regisseur Joe Wright). Intussen blijft het toch een aantrekkelijke actiefilm, die ruim boven het gemiddelde van het genre uitsteekt.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7.5 8 6.5 5 7

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Wanted (actie / fantasy : 7)
- The Hunger Games: Catching Fire (actie / fantasy : 7)
- Harry Potter and the Half-Blood Prince (fantasy / actie : 6.5)
- Gladiator (actie / drama : 8.5)
- Chi bi (Red Cliff) (actie / speelfilm : 8)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie fantasy eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Hanna
Hanna




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand