Powderkeg

We schrijven 1914, pre WO I en post Wilde Westen. Hank Bracket en Johnny Reach zijn twee avonturiers die rondrijden in een Stutz Bearcat. Op een A-Team achtige manier lossen ze problemen op, waarvoor ze een blanco cheque willen.

Het probleem is, in dit geval, dat de Mexicaanse rebel Chu Chu Morales een trein heeft gekaapt. Hij dreigt alle reizigers te vermoorden, als zijn te verhangen broer Paco niet wordt bevrijd. Hank en Johnny worden benaderd voor de klus, daar het Amerikaanse leger over de grens niets mag uitrichten. Het duo smeedt een plan. Er verschijnt echter een mysterieuze vrouw ten tonele, die zich voordoet als de echtgenote van Paco Morales. Ze dreigt de plannen te versjteren als ze ,uit wraak, Paco vermoordt...

Powderkeg was de pilot voor de geflopte televisieserie Bearcats!, waarvan de stekker reeds na een seizoen werd uitgetrokken. Het concept leent zich inderdaad voor een serie op tv, maar voor een lange speelfilm vinden er te weinig ontwikkelingen plaats. Het begin is niet onaardig met een vermakelijke Fernando Lamas als de Mexicaanse slechterik. De introductie van de twee helden is ook oke; Rod Taylor en Dennis Cole vormen een aadig duo.

Er wordt echter te veel tijd uitgetrokken voor de planning. Ondertussen rijdt de trein (letterlijk) maar wat heen en weer. Van veel spanning is er hierdoor geen sprake. Met de intrede van Luciana Paluzzi wordt de cast er gelukkig niet minder op.

Powderkeg is een semi-western, met komedie- en actie invloeden. De balans tussen deze ingrediënten is niet altijd even optimaal, hetgeen logisch te noemen is voor een test run. De humor is niet vervelend, maar deed me evenmin lachen. De actie wordt voor het einde bewaard, waarin een brug wordt opgeblazen en de reizigers (uiteraard) worden gered.

Powderkeg is niet slecht, doch ook niet geheel bevredigend te noemen. Mijn nieuwsgierigheid naar de serie is echter gewekt. In de programmering van, pak hem beet, RTL5 zou ze in elk geval niet misstaan.


FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- L'isola degli uomini pesce (avontuur / fantasy : 7)
- Papillon (avontuur / drama : 7)
- The Straight Story (avontuur / drama : 7)
- The African Queen (avontuur / humor : 7)
- Apocalypto (avontuur / actie : 6.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie avontuur eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Powderkeg
Powderkeg
Powderkeg




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand