Snow Dogs

Een jonge zwarte tandarts uit Miami ontdekt dat hij geadopteerd is. Om zijn erfenis op te halen -zijn biologische moeder is overleden- vertrekt hij naar Alaska. Aldaar erft hij een hoop rotzooi en een troep sleehonden. Ondertussen ontdekt hij dat een lokale blanke zuurpruim zijn vader is. Die wil in eerste instantie echter niets van hem weten en biedt hem enkel geld voor de honden die hij ierf. Er zit namelijk een belangrijke race aan te komen en de geerfde honden zijn nogal gerupeteerd...

Het eerste half uur van de film lijkt dit een vrij aardige komedie te zijn; niet goed, maar zeker niet al te slecht. Na het eerste reclameblok komt de klad er echter in. Niet alleen is de verhaallijn van begin tot einde uit te tekenen, ook een aantal van de grappen lijdt aan het zelfde euvel. Gelukkigerwijze zijn de humoristische situaties in dermate getale aanwezig dat dit niet een enorme belemmeing vormt. Goed wordt deze film hierdoor daarentegen nooit.

Hoewel Cuba Gooding Jr. redelijk zijn ding doet in Snow Dogs -in elk geval beter dan in zijn ´serieuze´ films-, laat de ´hoeksteen van de samenleving´-filosofie van dit Disneyproduct zich enorm gelden, vooral in de laatste minuten van de film. Snow Dogs zal je puur beoordelingtechnisch gezien niet geheel in de steek in de steek laten als je een film-marathon houdt, doch verdient het geen voldoende wat mij betreft. Hiervoor is de film veel te voorspelbaar en heeft het nauwelijks toegevoegde waarde. De meestentijds redelijke acteur James Coburn weet overigens niets toe te voegen.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 6 6 4 5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Yahhrrrrm:
- UHF (humor : 8)
- His Girl Friday (humor : 7.5)
- Bizita Q (humor : 7.5)
- Thank You for Smoking (humor : 7.5)
- El día de la bestia (humor / horror : 7.5)


Hoe beoordeelt Yahhrrrrm categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Snow Dogs
Snow Dogs




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand