scherpschutter: Ik heb hem nog niet in de rekken zien liggen, maar de bibliotheek hier (Turnhout!) heeft hem afgelopen week aangeschaft. Ik heb wel zojuist bij Extrazone Shane en The Unforgiven (Huston) gekocht voor een prikje.
Yahhrrrrm: was nog een film vergeten: man of the east. die is he op et green cow label uitgekomen, maar ik ben hem nergens tegengekomen. heb jij hem ergens gezien?
scherpschutter: Ik dacht wel dat je hem zou hebben, maar je weet nooit en hij is afgeprijsd tot `huurniveau`. Bovendien lezen anderen mee en deze film wordt door liefhebbers van harde SWs vaak over het hoofd gezien.
Yahhrrrrm: van dutch film works, toch? ik heb alle sw dvd`s die in nederland zijn uitgekomen, behalve they call me trinity. kijk hier voor een (redelijk compleet) overzicht van wat er op eruopees western-gebied is uitgekomen in nederland. http://www.spaghetti-western.net/index.php/Dutch_releases
scherpschutter: De schappen met Hill/Spencer zijn bijgevuld bij Free RS; er zit veel rommel tussen maar ook OGGI A ME`, DOMANI A TE`/ Today it`s me, tomorrow it`s you van Cervi, geen komedie maar een harde wraakwestern (met alleen Spencer, in een bijrol). Redelijk beeld (een beetje grofkorrelig), goed geluid. Te koop voor een prikje.
Yahhrrrrm: daar geef ik je groot gelijk in. maar ja, het zijn echt holbewoners wat dat betreft.
Scherpschutter: Als ze Il grande silenzio nog niet kennen, wordt het tijd dat je ze eens wat cultuur bijbrengt.
Yahhrrrrm: ik vind het maar een verzameling deprimerende beelden. geen film om je bij te ontspannen. en laat ontspannenheid nou net de staat zijn die ik beoog te bereiken, als ik een film opzet. met andere woorden, de film is niet per definitie slecht gemaakt, maar dat neemt niet weg dat ik hem wel slecht vínd.
Boobema: vind je requiem for a dream geen topper?
Yahhrrrrm: pi is de enige film van hem die een voldoende geef. dus ik had er sowieso geen verwachtingen van. en wat ik ervan zag op tv ndige me niet bepaald uit om ernaar te kijken.
Boobema: De nieuwe Aronofsky -The Fountain- zou ik me niet aan wagen. Most boring movie of the 2000s ever.....
Yahhrrrrm: aanvragen? die heb ik hier wel liggen. ik zal maar geen teringzooi aan spaghettiwesterns meenemen, maar the great silence van corbucci is een topper. sinds jullie zo gevoelig zijn voor imdb, raad ik jullie aan hem daar op te zoeken en dan zijn misschien ook jullie daarvan overtuigd. voor de rest heb ik high crime van castellari, die ook goed beoordeeld wordt. van de wat recentere films zal ik factotum meenemen. als je die niet gezien hebt, dan moet dat zeker gebeuren. ik durf te wedden dat jullie hem beiden behoorlijk goed zullen vinden. weet niet of boobers nog een zwartwit klassieker wil zien, of lenen? heb hier casablanca, it`s a wonderful life, a bout de souffle, nightmare alley (behoorlijk goed), scarface, the postman always rings twice, en volgensm ij had je het vorige keer over his girl friday die je nog een keer wilde zien. die heb ik dus ook op dvd.
Boobbert: Children of men sowieso en stranger than fiction wat mij betreft ook. Sowieso zou een goede komedie wel top zijn. Die hard 4 (of was het alweer 5) is misschien als je lam bent ook wel om aan te zien. Voor de rest idd heel het rijtje die ik opnoemde, behalve de laatste 2(die hebben een 1.1 en een 1.2 op imdb). Uiteraard sta ik open voor een film uit de jaren 70 die ik nog niet gezien heb. Yaahrm zit daarover blijkbaar vol suggesties, dus die moet hij dan maar aandragen.
Boobers: wat moet ik downloaden voor vrijdag? Deze die je opnoemt of heb je die al gezien?
Boobema: 300 is niet best
Yahhrrrrm: zeg boobbert, je moet niet alles geloven wat jac goderie en rené mioch aanprijzen. een goede film uit de jaren `70 ontdekken is er bij jou ook niet meer bij.
Boobbert: stranger than fiction bedoelde ik dat top zou zijn. 300 schijnt ook aardig te zijn. Andere titels Children of men(zoepertoppert), zodiac, el labirinto del fauno, mou gaan dou, dead man`s shoes, Stardust, Who`s your caddy? en niet te vergeten Urban Massacre.
Boobers: heldenfilms vind ik vreselijk over het algemeen
Yahhrrrrm: jezus, boobbert. doe eens niet zo fantasieloos.
Boobema: ik neem aan dat je downloaden tegen betaling bedoelt....
Boobbert: Boobers downloaden!
Boobbert: schijnt nogal top te zijn
Boobbert: fantastic four 2 is als je lamgestraald bent waarschijnlijk ook nog wel om aan te zien.
Yahhrrrrm: die heb ik niet. hij lijkt me ook niet goed, overigens.
Boobbert: eh stanger than fiction iig
Yahhrrrrm: hehe, goed titel inderdaad. hoewel death played the flute iets mysterieuzer is en er beter bij past. het is overigens inderdaad een of andere widescreen versie, maar geen 16:9 volgens mij. en shobary viel iets op wat mij ook opviel: de fluitspeler lijkt nogal op elvis. als je hem wil, moet je de torrent maar even opzoeken bij demonoid.com een directe link geef ik niet, want dat is illegaal.
scherpschutter: Deze film kende ik niet. De meeste Italiaanse sites geven een lengte tussen de 80 en 88 min. dus erg veel is er niet verdwenen. Shobary bespreekt deze Grieks VHS ook maar geeft screenshots in widescreen. Is die VHS widescreen? Vreemd dat de film serieus is, de titel (een meesterwerkje) zou anders doen vermoeden. Voor wie geen Italiaans kent: IK MAAKTE HEM AF ALS EEN HOND ... MAAR HIJ BLEEF LACHEN
Yahhrrrrm: bedenk maar vast wat titels die ik moet meenemen
Yahhrrrrm: cool
Boobbert: vrijdag de 14e filmboobavond bij boobers.